Аукціони арештованого майна на майданчиках Прозоро.Продажі

Всі новини
16 лют. 2022
Теги:

Аукціон арештованого майна в електронній системі Прозорро.Продажі

У найближчому майбутньому взяти участь в аукціонах арештованого майна можна буде через спеціальні майданчики Прозорро.Продажі. В даний момент повним ходом ідуть роботи з технічної розробки алгоритму, який визначив би відому електронну торгову систему адміністратором таких торгів. В той час як існуючий інструмент розпорядження конфіскованими активами лишатиметься їх організатором.

Продаж арештованого майна на аукціоні Прозоро.Продажі

У 2015 р. за ініціативи Міністерства юстиції в Україні почала роботу система електронних аукціонів арештованого майна. Метою її створення стала ефективна реалізація державної політики у галузі примусового введення в дію рішень суду та відповідних органів і посадових осіб. Від початку планувалося, що цей процес має бути не лише економічно вигідним, а й повністю прозорим. На практиці створений інструмент мав забезпечити продаж арештованих активів у найбільш сучасний спосіб – на електронних торгах.

З часом стало зрозуміло, що на ринку утворилася по суті штучна монополія. Одна і та сама структура відповідала за зберігання конфіскованого за борги майна, організацію торгів, залучення покупців та збір гарантійних внесків. Це створювало додаткові можливості для корупційних махінацій під час проведення аукціону арештованого майна. Крім того, реальна інформація про покупців лотів та їх справжню вартість нерідко приховувалася.

Залучення електронної системи Прозорро.Продажі гарантує безпеку та прозорість майбутніх торгів конфіскованими активами. Тут доступ до торгів отримують усі бажаючі – зв’язки з потрібними людьми та особисті статки учасників не грають жодної ролі. Що дійсно важливо для успіху – обрати надійний майданчик і виконати кілька нескладних умов.

Аукціони арештованого майна на електронному майданчику Prozorro.Sale

Створений у 2016 році прогресивний ІТ-стартап на ділі продемонстрував, як можна ефективно використати сотні державних і комунальних активів, знайшовши їм приватних інвесторів на зручних інтернет-аукціонах. За цей час за допомогою більше, ніж 40 акредитованих майданчиків, відбулося 444 тис. відкритих для громадськості аукціонів. До них долучилися 50 тис. учасників, а отриманий прибуток перевищив 60 млрд. грн.

Житлові будинки, квартири, автомобілі, фабрики і заводи, партії одягу, електронні гаджети та різноманітна побутова техніка – на аукціонах арештованого майна легко знайти справжні скарби. Пройшовши процедуру реєстрації на офіційному майданчику, ви отримаєте можливість у режимі 24/7 не тільки переглядати найбільшу в Україні базу торгів рухомими і нерухомими активами. А й подавати заявки на участь у обраних аукціонах, завантажувати документи та робити закриті цінові пропозиції.

Також торги Prozorro.Sale допомагають продати арештоване майно на електронних торгах за максимально можливою ціною. Такого показника вдається досягти завдяки чесній конкуренції та відсутності дискримінації по відношенню до потенційних покупців.