Арештоване майно у Львові - де та як купити

Всі новини
08 лют. 2022
Теги:

Купити арештоване майно у Львові за вигідною ціною

Сьогодні продаж арештованого майна у Львові та інших містах України відбувається через електронну систему, що була створена вітчизняним Міністерством юстиції у 2015 році. Однак численні порушення в торгах вилученими активами на вищезгаданій платформі змусили парламентарів прийняти рішення про перехід вищезгаданих аукціонів на Прозорро.Продажі.

Вже зовсім скоро арештоване майно у Львові почне реалізовуватися через е-майданчики

Ще у 2016 році урядом було ухвалено “Порядок реалізації арештованого майна”, згідно з яким усі вилучені рухомі та нерухомі активи підлягають обов'язковому продажу. Така процедура передбачає виручення коштів для погашення кредитних зобов’язань боржника.

До 2016 року реалізація арештованих активів здійснювалася офлайн на так званих “закритих торгах”. Такий формат аукціонів був дуже вигідним для недобросовісних чиновників та організаторів, однак абсолютно не влаштовував державу та чесних учасників. Дуже частими були випадки, коли до торгів допускалися тільки свої люди, а всім іншим відмовляли в участі. Зазвичай у подібних аукціонах лоти продавалися за мінімальними цінами.

Такий стан справ не влаштовував нікого: боржник не міг розраховувати на повну виплату своїх кредитних зобов’язань, а держава зазнавала колосальних збитків. За різними оцінками українських експертів, лише за 3 роки проведення офлайн аукціонів Державний бюджет недоотримав понад 1 млрд грн.

Саме тому у 2015 році у Мін’юсті вирішили створити власну електронну систему для реалізації різних активів. Однак постійні порушення процедури аукціонів, використання різних тіньових схем та неефективність вищезгаданої платформи змусили парламентарів прийняти рішення про передачу адміністрування торгів Прозорро.Продажі.

Вже зовсім скоро ви зможете купити арештоване майно у Львові, Києві, Харкові, Дніпрі або будь-якому іншому населеному пункті України через акредитовані майданчики Prozorro.Sale. Загалом в системі Прозорро.Продажі є більше 40-ка таких платформ. Для участі в торгах ви можете обрати будь-який із цих майданчиків.

Арештоване майно у Львові продається через Прозорро.Продажі

Історія функціонування Прозорро.Продажі розпочинається у 2016 році. Основна мета створення цієї системи - забезпечити справедливу та цілком прозору реалізацію державних та комунальних активів.

Завдяки Prozorro.Sale бюджети на різних рівнях вже поповнилися на понад 60 млрд грн. І ця сума зростає, адже постійно з’являються нові напрями, одним із яких вже найближчим часом стане продаж арештованого майна у Львові та інших містах України. Головна перевага системи Прозорро.Продажі - абсолютна відкритість, бо кожен охочий може спостерігати за результатами торгів. Саме громадський контроль унеможливлює використання будь-яких махінацій на аукціонах.

Реєструйтеся на будь-якому з акредитованих майданчиків, щоб взяти участь у дійсно прозорих торгах та відчути всі переваги системи Прозорро.Продажі.