Аукціон землі у Львові на майданчику Прозорро.Продажі

Всі новини
30 серп. 2021
Теги:

Земельний аукціон у м. Львів в електронній системі Прозоро. Продажі

Бажаєте стати учасником земельного аукціону у Львові чи будь-якому іншому місті? Для цього достатньо зробити кілька кліків мишкою. З 01 липня 2021 р. купити ділянку сільськогосподарського призначення може будь-хто – достатньо бути громадянином України та зареєструватися на електронному майданчику, підключеному до торгової онлайн-системи Прозоро.Продажі.

Як проходить аукціон землі у Львові з використанням ЕТС Прозорро.Продажі

На скасування заборони реалізовувати приватні та державні земельні ділянки вітчизняні аграрії чекали останні 20 років. Морально і економічно застарілі правила гальмували розвиток нашої держави, зводячи її в очах цивілізованого світу до рівня тоталітарних країн на зразок Північної Кореї, Куби чи Білорусі.

Незважаючи на довготривалі дебати та суперечки, навесні 2020 року Президент В. Зеленський нарешті підписав ЗУ «Про обіг угідь сільськогосподарського призначення». За ним купляти чи продавати землю на аукціоні у м. Львів та інших регіонах мають право фізичні особи-громадяни України – за умови, що її загальна площа не перевищить 100 га. З 01 січня 2024 р. допустимий обсяг збільшиться до 10 000 га, а до торгів зможуть долучитися також юридичні особи. Більшість українців негативно ставляться до реалізації вітчизняних чорноземів іноземцям. Тож це питання влада обіцяє не ухвалювати, попередньо не вислухавши думку громадян на національному референдумі.

Негативне ставлення простих селян до цього етапу земельної реформи нескладно зрозуміти. Більшість людей боїться, що недобросовісні посадовці дозволять скуповувати місцевим олігархам цей актив за безцінь. Та й сам процес купівлі/продажу ділянок сільськогосподарського призначення супроводжуватиметься численними корупційними схемами і зловживаннями.

Запобігти цьому покликаний новий законопроект «Про реалізацію державних і комунальних с/г земель через електронні аукціони». Для їх проведення планується залучити сучасні торгові системи, що працюють в мережі Інтернет, наприклад, Prozorro.Sale.

Земельний аукціон у м. Львів та інших областях на майданчику Прозоро.Продажі

Чим відрізняється земельний аукціон у Львові та інших містах, участь в якому можна прийняти на одному з майданчиків Prozorro.Sale, від більш знайомих нам офлайн-торгів? Мета створення цієї системи – руйнація старих корупційних схем та відсутність дискримінації по відношенню до потенційних покупців. Байдуже, які статки ви маєте і чи знаєте «потрібних людей». Ставки на земельному аукціоні у м. Львів чи будь-якому іншому регіоні робляться повністю анонімно – це блокує будь-які намагання домовитися з потенційними покупцями.


Пройшовши нескладну процедуру реєстрації на офіційному майданчику Прозорро.Продажі, ви отримаєте доступ до найбільшої в Україні бази виставлених на продаж ділянок сільськогосподарського призначення. Обирайте цікаві лоти, подавайте свої цінові пропозиції та перемагайте!