Електронний торговий майданчик арештованого майна

Всі новини
18 лют. 2022
Теги:

Майданчики з реалізації арештованого майна на Прозорро.Продажі

У 2022 році торговим майданчиком з продажу арештованого майна може стати будь-яка електронна платформа, що співпрацює з ДП «Прозорро.Продажі». Саме зараз йде активна робота з інтеграції існуючої системи реалізації заблокованих об’єктів та надзвичайно успішного антикорупційного стартапу.

Електронний торговий майданчик з продажу арештованого майна на Prozorro.Sale

Під поняття «арештоване майно» підпадає будь-яка власність, що належала боржнику та має бути продана для погашення його кредиторської заборгованості. Сьогодні для їх реалізації в Україні використовується спеціальний уповноважений орган. Завданням створеного Міністерством юстиції єдиного електронного торгового майданчика з реалізації арештованого майна стало впровадження державної політики в галузі примусового виконання рішень, винесених судом, відповідними структурами та уповноваженими особами. Для цього застосовуються передові технічні можливості з проведення аукціонів в мережі Інтернет.

Однак за роки роботи до вказаного торгового майданчика арештованого майна з’явилося чимало зауважень. Зокрема, державу звинувачують у створенні штучної монополії, що породжує безліч можливостей для корупційних зловживань. За словами заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Світлани Панаіотіді, боротьба за створення відкритого та прозорого ринку вилучених за борги активів тривала довгих чотири роки. І хоча наказ про переведення аукціонів в електронну систему Прозорро.Продажі було підписано ще наприкінці літа 2020 року, реальні кроки у цьому напрямку робляться лише зараз.

У найближчому майбутньому до аукціонів будуть залучені десятки перевірених майданчиків з реалізації арештованого майна та інших активів. Це значно збільшить конкуренцію, завдяки чому активи реалізовуватимуться за дійсно ринковими цінами.

Обрати надійний торговий майданчик з арештованого майна на Прозорро.Продажі

На сьогоднішній момент ДП «Прозорро.Продажі» надало акредитацію більше, ніж 40 електронним майданчикам. Кожна така платформа самостійно залучає клієнтів до аукціонів з продажу нерухомості, земельних ділянок, лісу, цілих промислових підприємств, активів збанкрутілих банків. Загалом за п’ять років тут відбулося майже пів мільйона прозорих торгів, прибуток від яких наразі складає 60 млрд. грн.

Електронні аукціони на Prozorro.Sale організовані за принципом «Всі бачать все». За ними в режимі реального часу може спостерігати кожен, тож приховати корупційні махінації майданчики з реалізації арештованого майна точно не зможуть. Також у системі зберігаються дані про усі оголошені торги, які не підлягають редагуванню. Інформацію про конкретний лот, його вартість та переможця аукціону можна отримати у будь-який час.

Обравши із запропонованого переліку надійну онлайн-платформу, ви отримаєте доступ до сотень актуальних торгів, у тому числі арештованими активами. Тож швидше подавайте заявку на участь, робіть ставку і перемагайте!