Купити арештоване майно через е-майданчики

Всі новини
04 лют. 2022
Теги:

Як купити арештоване майно на Прозорро.Продажі

Сьогодні купити арештоване майно можна лише через систему електронних торгів, що була створена вітчизняним Міністерством юстиції ще у 2015 році. Однак монополізація ринку вилучених активів та неефективність їх реалізації підірвала довіру суспільства до вищезгаданої платформи, про що вже неодноразово повідомляли й представники влади.

Виходом із цієї ситуації стало переведення торгів арештованим майном в електронну систему Прозорро.Продажі. Обирайте один із 40-ка офіційних майданчиків, реєструйтеся на ньому та беріть участь у відкритих аукціонах.

Де купити арештоване майно за вигідними умовами

Історія проведення торгів арештованим майном в Україні є досить цікавою. Наприклад, до 2015 року такі аукціони проходили у звичному тоді офлайн режимі. Це було дуже вигідно недобросовісним чиновникам та організаторам, які давали невірну інформацію про об’єкт продажу та ставили ціну на нього нижчу за ринкову. Як наслідок, переможцями торгів ставали потрібні люди, а бюджет зазнавав колосальних збитків. За оцінками експертів, усього за 3 роки проведення таких офлайн аукціонів держава недоотримала понад 1 млрд грн.

Задля розв’язання цих проблем у 2015 році Мін’юст створив електронну торгову систему, через яку можна було купити арештоване майно в Україні. Здавалося б, що всі негаразди у вищезгаданій сфері мають закінчитися. Однак уже наприкінці 2019 року представники влади почали говорити про фіксацію низки порушень продажу вилучених активів. Зокрема йшлося про використання різних корупційних схем.

Саме тому було прийнято рішення про передачу адміністрування торгів арештованим майном електронній системі Прозорро.Продажі. За більш ніж 5 років свого функціонування платформа Prozorro.Sale вже неодноразово доводила свою ефективність, прозорість та зручність. Про довіру суспільства до цієї системи говорять наступні показники:

  • за 5 років проведено 444 тисячі аукціонів;
  • більше 50 тис. осіб стали учасниками різних торгів;
  • загальна сума доходу від аукціонів вже зараз складає понад 60 млрд грн.

Як купити арештоване майно на майданчиках системи Прозорро.Продажі

Все ще турбує питання - де купити арештоване майно? Відповідь очевидна - на Прозорро.Продажі. Акредитовані майданчики системи гарантують недопущення будь-яких корупційних проявів, що вже неодноразово було доведено. Окремо варто сказати про якісну технічну та юридичну підтримку, яку надає кожна із 40-ка платформ Прозорро.Продажі.

Інше важливе питання - як купити арештоване майно? Для цього необхідно виконати кілька простих дій:

  • зареєструватися на одному із 40-ка акредитованих майданчиків системи Прозорро.Продажі;
  • вирішити всі організаційні моменти (обрати лот, сплатити внески, подати документи тощо);
  • власне взяти участь у торгах.
Визначення переможця аукціону також є повністю прозорим, адже цей процес відбувається автоматично за найбільшою ставкою. Переваг у системи Прозорро.Продажі більш ніж достатньо, тому ми рекомендуємо зареєструватися на одному з офіційних майданчиків, щоб особисто переконатися у прозорості Prozorro.Sale.