Купити землю у Львівській області на аукціонах Прозоро.Продажі

Всі новини
01 квіт. 2022
Теги:

Придбати землю у Львівській області на майданчику Прозорро.Продажі

З відкриттям офіційного ринку бажаючих купити землю у Львівській області та інших регіонах стає дедалі більше. Чи можна довіряти продавцеві? Як не придбати «кота у мішку»? Вирішити ці питання, а також уникнути безкінечного ходіння по кабінетам відповідальних посадовців та сплати десятків хабарів вам допоможуть фахівці офіційних майданчиків Прозоро.Продажі.

Купити земельну ділянку у Львівській та інших областях на аукціоні Прозорро.Продажі

З 01 липня 2021 р. в Україні запрацював ринок земельних угідь сільгосппризначення. За статистикою, шоста частина населення володіє приватними паями, продаж яких до цього моменту був заборонений. Людям доводилося здавати цінний актив в оренду за суттєво заниженою ставкою, передавати його у спадщину або реалізовувати за незаконними, тіньовими схемами.

В процесі ухвалення необхідних законодавчих актів найзапекліші суперечки точилися довкола прозорості укладених угод. Деякі політсили намагалися спекулювати болючою темою, лякаючи людей масовою скупкою найкращих ділянок вітчизняними олігархами чи й взагалі закордонними холдингами. Через це в закон «Про продаж та здачу в оренду сільгосп угідь на електронних торгах» були закладені певні обмеження. Так, поки що купити землю у Львівській області або іншому регіоні мають право виключно громадяни України. І лише у обсязі, що не перевищує 100 га на одного покупця. З 01 січня 2024 р. участь в аукціонах зможуть приймати підприємства, що також належать українцям. А сумарна площа ділянок, які зможе придбати один учасник, збільшиться до 10 тис. га. Наразі закон не передбачає продажу с/г земель іноземцям. До того ж, реалізації не підлягають державні угіддя – їх ви можете орендувати на одному з акредитованих майданчиків Прозорро.Продажі.

Купити землю у Львівській області на офіційному майданчику Prozorro.Sale

Завдяки електронним аукціонам Прозоро.Продажі протягом останніх п’яти років в Україні вдається продавати державне, комунальне і приватне майно за максимально простою та зрозумілою процедурою. При цьому використовуються найновіші ІТ-розробки, які дозволяють повністю автоматизувати процес і виключити будь-яке втручання у нього сторонніх осіб. Простою мовою, купити землю у Львівській області чи якомусь іншому регіоні зможуть усі бажаючі. При цьому ви на 100% будете захищені від корупційних махінацій та зайвої бюрократії.

Протягом останніх шести місяців на спеціальних електронних майданчиках було оголошено більше 5 000 торгів, до яких долучилися 3 тис. учасників. Вартість виставлених на продаж лотів оцінюється у 1,5 млрд. грн., а загальна площа ділянок вже перевищила 70 тис. га. Усього ж на майданчиках Прозорро.Продажі реалізовано або надано в оренду нерухомості, транспортних засобів, майна неплатоспроможних кредиторів, промислових комплексів, заводів концерну «Укрспирт», вагонів «Укрзалізниці» та інших активів на 67 млрд. грн. Ці кошти більше не осідають в кишенях брехливих чиновників, а регулярно наповнюють державний і місцеві бюджети.