На СЕТАМ конфіскат продається через електронну платформу УУБ

Всі новини
09 вер. 2020
Теги:

Конфіскат з СЕТАМ – придбати на офіційному майданчику uub.in.ua

Пілотний проект з продажу митного конфіскату на СЕТАМ розпочався ще влітку 2014 р. – практично одразу після запуску самої системи електронних торгів арештованим майном. Онлайн-платформа, створення якої ініціювало Міністерство юстиції України, дозволяє усім бажаючим купувати найрізноманітніші товари, що були вилучені державною виконавчою службою або конфісковані на митниці. Взяти участь в прозорих онлайн-аукціонах можна на спеціальному майданчику uub.in.ua, який є офіційним партнером вже згаданого ДП «СЕТАМ».

В Україні митний конфіскат продається на СЕТАМ – особливості електронних аукціонів

Головним завданням створеного у 2015 р. державного підприємства «СЕТАМ» стала практична реалізація політики держави в галузі примусового виконання прийнятих судом рішень. Продаж арештованого майна на відкритих електронних аукціонах дозволяє позбутися безлічі невикористовуваних активів, що утримуються за гроші платників податків. А формат прозорих онлайн-торгів робить цей процес зручним та безпечним.

Окрім арештованого майна тут також можна купити конфіскат – СЕТАМ здійснює реалізацію товарів, що були вилучені митною службою через порушення українського законодавства, зокрема, під час перетину кордону. Звичайні користувачі можуть сплутати арештоване майно і товари, конфісковані на митниці. Як розрізнити ці два поняття? Арештоване майно – це будь-які рухомі чи нерухомі активи, що належали боржнику та підлягають примусовій реалізації для погашення не повернутих вчасно коштів. До цієї категорії потрапляє уся приватна власність, вилучена через невчасну сплату кредитів, штрафів, аліментів, боргів за іпотекою. Відповідно, кошти, отримані після проведення аукціону, повертаються кредитору.

В свою чергу, з юридичної точки зору конфісковане майно переходить у власність держави. А отриманий прибуток поповнює держбюджет. Електронні торги митним конфіскатом в Україні ДП «СЕТАМ» проводить з 01 липня 2014 р. – ще з того часу, як сам проект електронних торгів працював у пілотному режимі. З погляду західних країн-партнерів запуск електронних торгів конфіскованими та арештованими активами позитивно відобразився на іміджі нашої держави. Тепер кожен бажаючий зможе придбати на сайті uub.in.ua наступні товари:

  • автомобілі;
  • різноманітну електроніку і сучасні гаджети;
  • акцизну продукцію (алкоголь, цигарки);
  • одяг, взуття, аксесуари;
  • медичні препарати.

Придбати конфіскат з СЕТАМ на сайті uub.in.ua

До запровадження електронних торгів конфіскованим і арештованим майном після опису вилучені на кордоні товари вивозилися до митних складів, де припадали пилом на полицях роками. Їх подальша доля залежала від винесеного судом рішення і у багатьох випадках власнику було простіше і дешевше взагалі відмовитися від «проблемного майна».

Сьогодні купляти конфіскат, виставлений на аукціонах СЕТАМ, зручно на спеціальному майданчику Української універсальної біржі, що є офіційним Оператором з продажу арештованого та конфіскованого майна. Усі питання, що стосуються електронних аукціонів та виставлених на них лотів, ви можете задати персональному консультанту – достатньо зателефонувати за номером (044) 221-47-19.