Оренда землі у Львові через Prozorro.Sale

Всі новини
08 квіт. 2022
Теги:

У Львові оренда землі відбувається на електронних майданчиках

Оренда землі у Львові проводиться для різних цілей: забудови, аграрного виробництва, облаштування зелених зон тощо. Підприємці мають змогу брати в тимчасове користування ділянки на прозорих та конкурентних засадах. Відкриті торги проходять у системі Прозорро.Продажі з використанням публічних механізмів. Для того, щоб взяти участь в електронному аукціоні, вам потрібно зареєструватися на одному з офіційних е-майданчиків Prozorro.Sale.

Оренда землі у Львові - на яких умовах проходить

На земельному ринку тимчасове користування ділянками залишається найпопулярнішою операцією. Ця форма володіння майном передбачає регулярну оплату. Які переваги має оренда землі у Львові?

  1. Розділення фінансових витрат.
  2. Розвиток власного бізнесу в одному з найтуристичніших міст України.
  3. Процедура оформлення документів займає менше часу.
  4. Наявність великої кількості пропозицій на ринку.

Також, коли закінчується дія договору з власником майна, ви можете легко змінити ділянку на іншу. Обирайте більш вигідні для себе умови, відповідно до поставленої мети. Так фермер може обрати продуктивніші аграрні угіддя, а бізнесмен вибрати ділянку з кращим розташуванням, напркилад, для відкриття магазину чи кафе. У такий спосіб ведення підприємницької діяльності відбуватиметься ефективніше.

Умови тимчасового використання земельної ділянки чітко прописуються у договорі, підписуючи який сторони угоди юридично підтверджують свої дії. Які характеристики об’єкта можуть зазначатися в такому документі?

  • площа орендованої ділянки;
  • її місцезнаходження;
  • з якою метою земля має використовуватися;
  • термін, на який укладається угода;
  • можливі санкції у разі недотримання вище перерахованих умов.

За останній рік ситуація на земельному ринку докорінно змінилася в кращу сторону. Якщо раніше оренда землі супроводжувалася корупційними махінаціями та “відкатами”, то тепер завдяки системі Прозорро.Продажі цей процес проходить публічно на чесних умовах для кожної із сторін. Окрім цього, бюджет країни регулярно поповнюється надходженнями від нового прозорого ринку.

Прозорі торги з оренди землі у Львові онлайн

Чесні та прозорі аукціони з оренди землі у Львові та інших наших містах проходять в електронному форматі. Цьому посприяла низка рішень українського уряду, зокрема постанова Кабінету Міністрів № 1013, затверджена у вересні 2021 року.

Сьогодні досить просто можна орендувати ділянку для різних цілей на одному з онлайн-майданчиків системи Прозорро.Продажі. Вона працює з 2016 року над відкритою реалізацію майна державної і комунальної власності та налічує близько сорока акредитованих платформ, які працюють з потенційними покупцями та продавцями різних активів. Серед останніх зустрічаються не лише земельні ділянки, а й нерухомість, автомобілі, металобрухт, вагони Укрзалізниці, промислові підприємства та багато інших.

Робота ринку землі через майданчики Прозорро.Продажі робить відносини між його учасниками відкрити, чесними та ефективними.