Оренда землі у Львівській області через Прозорро.Продажі

Всі новини
12 квіт. 2022
Теги:

У Львівській області оренда землі відбувається онлайн

З відкриттям ринку землі інвестори та землевласники отримали право укладати угоди з оренди угідь на офіційному рівні. Завдяки оновленому законодавству, цей процес проходить абсолютно відкрито, без посередників та хабарів.

Вже сьогодні орендувати землю у Львівській області може майже будь-який інвестор. Щоб стати учасником ринку угідь, достатньо зареєструватися на будь-якому майданчику електронної системи Прозорро.Продажі.

Орендувати землю у Львівській області за прозорими умовами

Земля - це універсальний ресурс, який вважається одним із найрентабельніших для інвестування. Ділянки можуть використовуватися для ведення сільського господарства, будівництва житлового чи комерційного комплексу, облаштування оздоровчої зони тощо. Саме тому торги з оренди землі у Львівській області та інших регіонах України мають неабияку популярність.

Вже давно стало зрозуміло, що ефективне функціонування економіки можливе лише за прозорої роботи різних сфер, зокрема й ринку угідь. В Україні для цього створено всі умови. Зокрема нещодавно було відкрито по-справжньому прозорий ринок землі. Відтепер потенційні інвестори у будь-якому регіоні України можуть взяти ділянку в тимчасове використання через електронну систему Prozorro.Sale.

Що стосується оренди землі, то вона являє собою визначене на певний строк користування угіддям, що супроводжується сплатою коштів від орендаря на користь землевласника. У порівнянні із купівлею, тимчасове використання ділянки має низку переваг:

  • значно нижчі капіталовкладення;
  • простіша процедура оформлення документів;
  • можливість зміни ділянки на більш продуктивну після завершення договору оренди.

Чим регулюється тимчасове використання угіддя? Справедливе функціонування відносин з оренди землі забезпечується відповідними законом та договором. В останньому міститься наступна інформація:

  • технічні характеристики ділянки - площа, розташування, кадастровий номер;
  • строк дії договору;
  • розмір та періодичність орендної плати;
  • санкції, що передбачені за порушення одного із пунктів договору.

Для участі в аукціоні з оренди землі у Львівській області чи іншому регіоні України вам потрібно зареєструватися на одному з офіційних майданчиків системи Прозорро.Продажі. Сьогодні більше 40-ка платформ є акредитованими на Prozorro.Sale. Для реєстрації ви можете обрати будь-який із них.

Оренда землі у Львівській області через електронні майданчики

Львівщина, завдяки природним та історико-культурним особливостям, завжди приваблювала інвесторів. Відкрити в цьому регіоні готельний бізнес чи почати вирощування сільськогосподарської продукції вважається досить рентабельно. Саме тому, торги з оренди землі у Львівській області, як і в інших регіонах нашої держави, мають неабияку популярність.

Сьогодні потенційні інвестори можуть взяти в тимчасове користування ділянки різного цільового призначення державної, комунальної та приватної власності. Все, що потрібно для цього - бути клієнтом одного із електронних майданчиків системи Прозорро.Продажі.