Оренда землі у м. Кривий Ріг через Прозорро.Продажі

Всі новини
14 квіт. 2022
Теги:

Орендувати землю у Кривому Розі на електронних торгах

Будь-який експерт підтвердить думку, що угіддя - це один із найрентабельніших для інвестування ресурс. І це справді так, адже земля прямо чи опосередковано використовується в більшості видів людської діяльності. Наприклад, для будівництва будинку потрібна ділянка. Ведення промислової діяльності потребує угідь для розташування відповідної інфраструктури тощо. І насправді можна навести безліч таких прикладів.

Сьогодні потенційний інвестор може стати власником ділянки у два способи - купивши її або орендувавши. Як це зробити? Згідно з чинним законодавством, усі торги угіддями проходять через електронну торгову систему Прозорро.Продажі. Все, що вам потрібно зробити для участі в аукціоні з оренди землі в Кривому Розі чи іншому місті України - зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків Prozorro.Sale.

Оренда землі в Кривому Розі відбувається за спрощеною процедурою

Протягом останніх тридцяти років в українському суспільстві точилися гострі суперечки навколо питання про функціонування справедливого та прозорого ринку угідь. Зокрема багато розмов було адресовано скасуванню дії мораторію на сільськогосподарські землі, адже це створювало низку проблем та гальмувало розвиток аграрної сфери. Крім цього велика увага приділялася питанню прозорості механізмів реалізації угідь державної та комунальної власності.

Розв’язанням цих важливих проблем парламентарі займалися протягом останніх двох років. Зокрема було ухвалено низку законів та постанов, які кардинально змінили правила гри на ринку угідь. Відтепер усі аукціони з продажу та оренди землі в Кривому Розі, як і в інших містах України, проходять у надзвичайно зручному електронному форматі.

На онлайн-торгах доступні ділянки різного цільового призначення:

  • сільськогосподарські;
  • лісогосподарські;
  • під забудову (як комерційну, так і житлову та громадську);
  • рекреаційно-оздоровчі (лікувальні);
  • водного фонду;
  • промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку та оборони.

Нагадуємо, що використання ділянки має відбуватися виключно в межах її цільового призначення.

Для того, щоб орендувати землю в Кривому Розі чи іншому населеному пункті України, потрібно пройти нескладну процедуру реєстрації на одному з майданчиків системи Прозорро.Продажі. Сьогодні вже понад 40 платформ мають відповідну акредитацію, тому список для вибору є досить великим.

Орендувати землю в Кривому Розі можна через електронні майданчики

Система Прозорро.Продажі, яка зараз є адміністратором усіх земельних торгів, була створена ще у 2016 році. На неї покладена місія боротьби з корупційними зловживаннями у сфері реалізації майна державної та комунальної власності. І варто сказати, що це завдання Prozorro.Sale успішно виконує. Це чудово демонструють наступні показники:

  • майже 460 тисяч проведених торгів;
  • більше 52 000 учасників аукціонів;
  • понад 66 млрд грн доходу.
Торги з оренди землі в Кривому Розі чи іншому місті України, що проходять через систему Прозорро.Продажі - це ефективний механізм боротьби з корупційними зловживаннями. Пройдіть просту процедуру реєстрації на будь-якому з майданчиків Prozorro.Sale, знаходьте найцікавішу ділянку, подавайте заявку на участь та особисто переконайтеся в усіх перевагах електронних аукціонів.