Оренда землі в Дніпрі через Prozorro.Sale

Всі новини
02 квіт. 2022
Теги:

Землю в Дніпрі орендувати можна на онлайн-торгах

Оренда землі в Дніпрі чи будь-якому іншому населеному пункті України передбачає тимчасове (визначене на певний строк) користування ділянкою. Більш детальні умови прописуються у відповідному договорі.

Сьогодні взяти ділянку в тимчасове користування можна на спеціальних акредитованих майданчиках електронної системи Прозорро.Продажі.

Оренда землі в Дніпрі різного цільового призначення

Оренда землі в Дніпрі та інших містах України протягом всього часу з моменту здобуття незалежності була проблемною точкою нашої економіки. Щодо приватних ділянок, то тут все було більш-менш прозоро - місцеві підприємці охоче брали у жителів угіддя, хоча й сплачували вони за їх використання символічні суми. А от з державними та комунальними землями ситуація завжди була неоднозначною. Дуже часто недобросовісні чиновники, користуючись своїм положенням, здавали ділянки в оренду своїм бізнес-партнерам за дуже заниженою вартістю.

Безумовно таку систему необхідно було руйнувати, адже через відверто непрозорі дії чиновників страждали місцеві бюджети, які недоотримували мільйони гривень доходу. Саме тому чинна влада почала кардинально змінювати відносини на ринку землі, в тому числі й її оренду.

Для цього парламентарі протягом останніх двох років ухвалили низку законів та постанов, що покликані врегулювати наявну систему обігу угідь. Одним із найважливіших рішень цього напряму стала постанова №1013, яка визначає адміністратора аукціонів з реалізації ділянок - ДП “Прозорро.Продажі”. Відтепер торги з оренди землі в Дніпрі та інших містах України проходять у зручному електронному форматі.

На онлайн-аукціонах перед потенційними інвесторами відкривається широкий вибір ділянок:

  • сільськогосподарські;
  • під забудову;
  • рекреаційно-оздоровчі;
  • водного фонду;
  • промисловості, енергетики, оборони, транспорту та зв’язку.

Що стосується власне тимчасового використання ділянки, то всі деталі зазначаються у відповідному договорі.

У Дніпрі орендувати землю можна на будь-якому акредитованому майданчику Прозорро.Продажі

Оренда землі в Дніпрі та інших містах України набуває все більшої популярності на електронних торгах. І цьому є логічне пояснення - угіддя використовуються у величезній кількості галузей, що й впливає на їх попит.

На онлайн-торгах ви можете взяти в тимчасове користування ділянки державної, комунальної та приватної власності. Для цього достатньо зареєструватися на одному з 40-ка офіційних майданчиків Прозорро.Продажі, що мають відповідну акредитацію. Далі за допомогою фільтрів знайдіть найцікавіший на вашу думку лот та подайте заявку на участь у торгах.

Все це відтепер можна зробити навіть не виходячи з власного будинку чи офісу. Для цього достатньо мати ноутбук чи комп’ютер, а також швидкісний інтернет. Саме можливість дистанційної участі і є головною перевагою електронних торгів.

Тому проходьте процедуру реєстрації на будь-якому з майданчиків, заручайтеся допомогою фахівців та розробляйте власну переможну стратегію.