Оренда землі в м. Одеса через е-майданчики

Всі новини
13 квіт. 2022
Теги:

В Одесі орендувати землю можна онлайн

Сьогодні Прозорро.Продажі є модулем, через який здійснюється продаж та оренда землі в Одесі та інших містах України. На електронних торгах для потенційних інвесторів доступні мільйони гектар угідь державної, комунальної та приватної власності. До того ж підприємці можуть самі вибрати цільове призначення ділянки, адже це впливає на подальшу діяльність.

Повний перелік доступних лотів та іншу актуальну інформацію ви можете переглянути на будь-якому з-понад 40-ка офіційних електронних майданчиків Прозорро.Продажі.

Оренда землі в Одесі відбувається за прозорими умовами та зрозумілою процедурою

Протягом останніх двох років у законодавстві відбулися кардинальні зміни. Зокрема завдяки реформам було оновлено відносини у сфері реалізації угідь. Влітку 2021 року в Україні запрацював відкрити ринок землі, який насправді є величезним.

Сьогодні у вільному обігу перебувають мільйони гектар угідь. Основну частину складають ділянки сільськогосподарського призначення (понад 42 млн га). Крім цього на електронних торгах доступні угіддя під забудову, для ведення промислової, транспортної діяльності тощо. Основною особливістю онлайн-аукціонів є те, що переглянути повний перелік ділянок можна дистанційно. Зараз орендувати землю в Одесі чи іншому місті України можна після проходження процедури реєстрації на одному з офіційних майданчиків модуля Prozorro.Sale.

Усі умови тимчасового використання угідь зазначаються у відповідному договорі. Серед основних його пунктів можна виділити наступні:

  • фізичні характеристики ділянки (площа, положення, кадастровий номер);
  • цільове призначення угіддя;
  • розмір та строк виплати орендної плати;
  • можливі санкції, що передбачені за порушення будь-якого з пунктів договору.

Говорячи про оренду варто зазначити, що використання ділянки передбачає мінімальний (є різним) та максимальний строк (є однаковим для всіх видів угідь та становить 50 років). Наприклад, сільськогосподарські землі не можна орендувати на менш ніж 7-річний термін.

Сьогодні усі аукціони на яких можна взяти ділянку в тимчасове використання, проходять на майданчиках системи Прозорро.Продажі. Тож, для участі в торгах з оренди землі в Одесі, як і в інших містах України, достатньо зареєструватися на будь-якій з акредитованих платформ Prozorro.Sale.

Орендувати землю в Одесі можна використовуючи е-аукціони

Система Прозорро.Продажі, яка визначена адміністратором усіх аукціонів з реалізації угідь, була створена ще у 2016 році. Основна мета її розробки - унеможливити корупційні зловживання у сфері реалізації державних та комунальних активів. І справді, завдяки Прозорро.Продажі відбулися значні зрушення в українській економіці. Так, за час функціонування Prozorro.Sale Державний бюджет поповнився на суму в понад 66 млрд грн.

Вже сьогодні кожен охочий інвестор може взяти участь в аукціоні з оренди землі в Одесі, як і в будь-якому іншому населеному пункті України. Для цього достатньо пройти процедуру реєстрації на одному з майданчиків Прозорро.Продажі та подати заявку на участь у торгах. Крім цього, необхідно сплатити обов’язкові внески та надати усі документи. Останнім кроком в аукціоні є подача цінової пропозиції. Далі система автоматично обирає переможця за найбільшою ставкою.

Реєструйтеся на майданчиках Прозорро.Продажі, беріть участь у торгах та особисто переконайтесь у перевагах електронних аукціонів.