Оренда землі в м. Івано-Франківськ через Prozorro.Sale

Всі новини
05 квіт. 2022
Теги:

Взяти землю в оренду в Івано-Франківську можна онлайн

Ще рік тому Україна залишалася однією з небагатьох держав світу, де ще не діяв ринок землі. Разом з нами в цій компанії була Північна Корея, Куба, Венесуела, Таджикистан та Конго. Проаналізувавши економічні показники кожної з цих країн можна дійти до висновку, що закритий ринок землі не приносить ніяких дивідендів.

Враховуючи цей, а також низку інших факторів, чинна влада почала поступово змінювати законодавство. Саме завдяки реформуванню відносин у сфері реалізації угідь, оренда землі в Івано-Франківську та інших містах України доступна для величезної кількості потенційних інвесторів.

Все це стало можливим після ухвалення рішення про адміністратора торгів ділянками різного цільового призначення, яким є ДП “Прозорро.Продажі”. Однойменний модуль є дієвим інструментом боротьби з корупційними зловживаннями у сфері реалізації майна, що створює сприятливі умови для розвитку української економіки.

В Івано-Франківську оренда землі здійснюється на прозорих умовах

Більшість експертів вважають, що угіддя - це найрентабельніший ресурс, тобто такий, що не потребує великих капіталовкладень, при цьому він дає хороший прибуток вже на старті. Саме цей фактор і є одним із тих, що впливає на неабиякий інтерес інвесторів до торгів з оренди землі в Івано-Франківську та інших містах України.

Вагомою перевагою вищезгаданих аукціонів є величезний вибір цільового призначення угідь, зокрема:

  • під забудову (житлову, громадську та комерційну) - мають неабиякий попит, адже Івано-Франківськ є великим туристичним центром, що й впливає на розвиток готельної, розважальної та інших сфер;
  • рекреаційно-оздоровчі (санаторії, лікувальні джерела тощо);
  • промисловості, оборони, енергетики, зв’язку, транспорту - ця категорія передбачає використання земель для побудови та подальшої експлуатації об’єктів вищеназваних галузей;
  • сільськогосподарські.

Тимчасове використання ділянки не є хаотичним, а чітко регулюється відповідним договором оренди. В ньому зазначаються основні положення та умови користування, що встановлені за спільною згодою землевласника (орендодавця) та інвестора (орендаря). Серед основних пунктів договору оренди можна визначити наступні:

  • фізичні показники ділянки (площа, розташування, конфігурація);
  • термін дії договору;
  • розмір та строки виплати орендної плати;
  • цільове призначення угіддя (нагадуємо, що ділянку можна використовувати виключно в його межах);
  • санкції, що передбачені за порушення орендарем будь-якого із пунктів договору.

Оренда землі в Івано-Франківську на майданчиках Прозорро.Продажі

Сьогодні на ринку з продажу та оренди землі в Івано-Франківську та інших містах України спостерігається неабиякий попит. Кількість проведених аукціонів вже давно перетнула позначку в 5000. Такий успіх оновлених земельних торгів експерти пояснюють дуже просто - відтепер орендарям не потрібно проходити коло бюрократичних жахів. Процедура подачі документів та власне участі в аукціоні є надзвичайно простою, що й приваблює інвесторів з усієї країни.

Нагадуємо, що для участі в торгах достатньо зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків системи Прозорро.Продажі. Після цього ви отримаєте доступ до найбільшої бази даних про земельні аукціони в Україні.

Кожен із майданчиків пропонує якісну технічну та юридичну підтримку. Тому у разі виникнення проблем на будь-якому етапі торгів ви можете скористатися допомогою консультантів. Також фахівці будь-якого з майданчиків допоможуть розробити власну переможну стратегію.