Оренда землі – як долучитися до ринку через Прозоро.Продажі

Всі новини
03 груд. 2021
Теги:

Взяти землю в оренду швидко та зручно на майданчиках Prozorro.Sale

Поняття оренда землі передбачає тимчасове користування ділянками на платній основі. Відповідно до цього укладається договір з власником ділянки. Орендар може експлуатувати землю згідно з її цільовим призначення – аграрна діяльність, будівництво тощо.

Орендувати ділянку на вигідних та чесних умовах можна, скориставшись електронними аукціонами системи Прозорро.Продажі. Щоб стати учасником торгів, вам потрібно лише зареєструватися на одному з її офіційних майданчиків. Далі ваші персональні менеджери допоможуть з подачею цінової пропозиції, оформленням документів та іншими питаннями.

Взяти землю в оренду досить просто на електронних торгах

Об’єктом оренди сьогодні може стати як сільськогосподарська, так і несільськогосподарська земля, яка перебуває у власності держави, місцевих громад чи приватних осіб. Окрім фізосіб, орендодавцями виступають міські, обласні, сільські та селищні ради, а також органи виконавчої влади, зокрема Фонд державного майна.

Що стосується оренди земель для ведення фермерського господарства, то це питання було заблоковане української владою. Ділянки державної та комунальної власності стали доступними для аграріїв лише з літа 2021 року. Відбуваються земельні торги на майданчиках електронної системи Прозорро.Продажі, про що був ухвалений відповідний законопроект № 2195. Власники паїв і раніше могли здавати приватні ділянки в оренду (продаж був заборонений), але вони не одержували належного прибутку від свого майна.

Довгий час прозорість та ефективність укладання земельних угод була для уряду головним пріоритетом. І вони знайшли вихід – публічні онлайн-аукціони на Prozorro.Sale. Потенційні покупці можуть долучитися до них через спеціальні акредитовані майданчики. Для цього потрібно пройти нескладну реєстрацію на одному з них.

Довгострокова оренда землі – підписання договору через Прозорро.Продажі

Після реєстрації на майданчику користувач обирає аграрні угіддя чи ділянку несільськогосподарського призначення, відповідно до заданих параметрів (регіон, площа тощо), і подає цінову пропозицію на торги. Допомогти в цьому можуть фахівці обраного майданчика. А далі, якщо за результатами аукціону ви зробили найбільшу ставку, то автоматично визначаєтесь системою переможцем. Потім ви підписуєте договір з організатором торгів. Саме за такою процедурою проходить оренда землі в Україні, згідно з новоприйнятим законодавством.

Завдяки системі Прозорро.Продажі наша держава вже протягом 5 років рухається в напрямку подолання корупції та ліквідації тіньових ринків. А конкурентні відносини між потенційними орендарями формують справедливу і єдину ціну оренди землі у 2021 році.

Як угіддя с/г призначення, так і ділянки під забудову користуються чималим попитом на аукціонах системи Prozorro.Sale. Дізнавайтеся першим про оголошені торги в потрібному регіоні, налаштовуючи розсилки на вашому майданчику. Бажаємо вам успішних аукціонів та розвитку вашого бізнесу!