Перелік земельних ділянок, виставлених на аукціон на майданчиках

Всі новини
03 вер. 2021
Теги:

Земельні ділянки, виставлені на торги в Україні, шукайте на Prozorro.Sale

Уже зараз на майданчиках системи Прозорро.Продажі ви можете знайти перелік земельних ділянок, виставлених на аукціон. Участь у торгах зараз доступна лише для фізичних осіб. Представники приватного бізнесу долучаться до ринку землі через 2,5 роки.

Доступні та вигідні аграрні угіддя продаються в Україні за чесними правилами завдяки відкритим аукціонам Prozorro.Sale.

Земельні ділянки виставлені на аукціон з липня 2021 року

Найціннішим природним ресурсом для України є земля. З давніх давен українці мають сакральний зв’язок із предметом і об’єктом своєї праці, який навіть сьогодні приносить найбільший дохід для держави. Однак протягом 30 років більшість комерційних операцій із ділянками с/г призначення, крім здачі в оренду, були заборонені.

Уряд уміло маніпулював настроями населення, залякуючи людей захопленням земельного ринку можновладцями та іноземними інвесторами. Через це більшість не звертала уваги на негативні наслідки мораторію. А їх було чимало:

  • обмеження розвитку вітчизняної економіки – за приблизними оцінками фахівців лише за перший рік виставлення земельних ділянок на торги збільшить ВВП на 0,5-1%;
  • тіньовий земельний бізнес та нелегальна робота ринку – заборона на продаж паїв провокувала їхніх власників реалізувати їх під виглядом довгострокової оренди, а безвідповідальні чиновники, зловживаючи своїм становищем, незаконно віддавали державні угіддя, отримуючи за це чималі хабарі;
  • великі аграрні компанії в процесі об’єднання та зміни форми власності стикалися з відсутністю прозорих інструментів для передачі сільськогосподарських ділянок – процедура несла за собою значні технічні і матеріальні затрати, а також низку ризиків, пов’язаних із втратою землі або заявлених прав на неї.

Перелік земельних ділянок на аукціон у системі Прозорро.Продажі

Нове законодавство, а зокрема закон № 2195, передбачає виставлення земельних ділянок на аукціони, які проходять в електронному форматі через систему Прозорро.Продажі. Завдяки цьому процедура торгів проходитиме значно простіше та об’єктивніше.

На онлайн-майданчиках Prozorro.Sale уже доступні угіддя сільгосппризначення. Взяти участь у публічних аукціонах, які мають суттєві переваги над звичайними їх аналогами, можна після реєстрації на одній з платформ.

Кожен охочий може ознайомитися з повною інформацією про лот та переможця торгів, а також спостерігати за тим, як учасники роблять ставки, в режимі реального часу. Ця процедура відбувається анонімно, отже, виключаються будь-які «договорняки» та махінації. Також важливим фактором є неможливість дискримінації, всі учасники знаходяться в рівних умовах.

Швидка реєстрація на одному із 40 майданчиків системи Прозорро.Продажі, які мають потрібний рівень акредитації, відкриє вам доступ до необхідного функціоналу для купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Дізнатися інформацію про торги та поставити свої питання ви можете, зв’язавшись із вашим персональним менеджером.