Порядок проведення земельних аукціонів – що змінилося

Всі новини
07 вер. 2021
Теги:

Порядок проведення земельних аукціонів в Україні онлайн

Питання, що наразі хвилює багатьох фермерів, стосується порядку проведення земельних аукціонів. Новостворений ринок землі функціонує через сучасні торгові онлайн-системи, такі як Прозорро.Продажі. На відміну від старої процедури реалізації активів, які проходили «за зачиненими дверима», в даному випадку не працюють махінації, домовленості зі «своїми» людьми. Запорукою перемоги на аукціоні є лише найбільша ставка. Підробка даних у системі в корупціонерів не пройде, адже все відбувається автоматично.

Порядок проведення земельних аукціонів в Україні за оновленою процедурою

Тривалий період реалізація як державних, так і приватних сільгоспземель в нашій країні була під забороною. Від цього вигоду отримували здебільшого виробники, які брали в селян паї в тимчасове користування за мінімально можливу плату. Це відбувалось через те, що довготривалий мораторій знецінив вітчизняні аграрні угіддя, зробивши їх найдешевшими в Європі.

Економічне зростання України протягом 30 років стримувалось через відсутність законного ринку землі. На щастя, з 2020 року відбувся активний старт реформування агросектору, і проблема проведення земельних аукціонів вирішилась. У 2021 році був ухвалений Закон № 2195, що дозволяє фізичним особам купувати чи орендувати ділянки с/г призначення, які перебувають у власності держави чи об’єднаних громад. Зробити це можна на електронних торгах, які проходять і на майданчиках системи Прозорро.Продажі.

Повна зміна ситуації в українській економіці відбулася 5 років тому, коли було запущено надсучасний ІТ-стартап – електронну систему Прозорро.Продажі. З 2016 року вона допомагає в управлінні державним і комунальним майном та блокує корупційні схеми в багатьох напрямках.

На онлайн-аукціонах переможцем може стати лише той, хто за підсумками всіх раундів подав найвищу цінову пропозицію. Такі торги проходять на повністю прозорих умовах. Їх легко моніторити, а також оскаржувати за потреби на будь-якому етапі.

Проведення земельних аукціонів на майданчиках Прозорро.Продажі

Порядок проведення земельних аукціонів в Україні з 01 липня 2021 року наступний:

  • знайти для себе надійний майданчик, який надасть вам вичерпну консультацію та детальні роз’яснення щодо участі в торгах;
  • слідкувати за появою цікавих лотів у системі Prozorro.Sale;
  • зареєструватися на обраний аукціон, сплативши необхідні грошові внески;
  • вказати власну цінову пропозицію;
  • пройти три раунди та отримати перемогу;
  • укласти договір з організатором.

Майданчики системи Прозорро.Продажі передбачають проведення аукціонів з продажу ділянок сільськогосподарського призначення через мережу Інтернет. Охочі поспостерігати за ними можуть доєднатися в режимі реального часу. Ще до відкриття ринку землі у такий спосіб продавалися різноманітні державні і комунальні активи. Таким чином за 5 років вдалося отримати прибуток понад 52,5 млрд. грн.

Довіртеся справжнім професіоналам та беріть участь у торгах аграрними угіддями, зареєструвавшись на одному з майданчиків Прозорро.Продажі!