Продати ділянку землі на електронному аукціоні Прозорро.Продажі

Всі новини
01 квіт. 2022
Теги:

Як продати ділянку землі на офіційному майданчику Прозоро.Продажі

Починаючи з 2021 року вигідно продати ділянку землі українські землевласники отримали змогу на чесних та відкритих електронних торгах Прозоро.Продажі. Мова йде не лише про аграрні угіддя, а й про площі лісогосподарського і водного фонду, призначені для зведення житлових, комерційних, промислових об’єктів, оздоровчих і рекреаційних закладів.

Як продати ділянку землі на електронних торгах Прозорро.Продажі?

Минулого року земельна реформа в Україні вийшла на фінішну пряму. Уряд ухвалив одразу два резонансні закони:

  1. «Про реалізацію і здачу в оренду земельних ділянок сільгосппризначення»;
  2. «Про продаж та надання прав з тимчасового користування землею державної і комунальної власності на електронних аукціонах».

Що це значить? По-перше, в країні нарешті було скасовано просто-таки безкінечний мораторій, який забороняв 7 млн. українцям-власникам паїв використовувати даний актив на власний розсуд. Тож зараз вільній реалізації підлягають 28 млн. га сільськогосподарських угідь.

По-друге, продати ділянку землі, яка належить державі або розміщена на території окремих населених пунктів (комунальна власність) чесно, без хабарів та незаконних махінацій тепер можна на спеціалізованих майданчиках Prozorro.Sale.

За останні п’ять років амбіційний стартап на практиці продемонстрував, як продати ділянку землі, будинок, споруду, промислове виробництво чи транспортний засіб, що є державною або комунальною власністю, швидко, ефективно та, головне, повністю прозоро. Жодних посередників, корупційних схем та договорняків з чиновниками – усі аукціони проходять під пильним громадським контролем. А їх доступність широкому загалу допомагає збувати невикористане майно за справедливою, ринковою ціною.

Продати земельну ділянку на офіційному майданчику Prozorro.Sale

Завдяки кільком десяткам спеціальних акредитованих онлайн-платформ, підключених до Центральної бази даних Прозоро.Продажі, бюджети різних рівнів вже поповнилися на 67 млрд. грн. Щоб купити або продати ділянку землі, спочатку необхідно зареєструватися на одному з таких майданчиків. Саме тут ви зможете не лише переглядати актуальні торги, а й подавати заявки на участь, завантажувати документи та вносити закриті цінові пропозиції.

Також за останні пів року тут було оголошено 5 200 електронних аукціонів з продажу та оренди земельних ділянок різноманітного цільового призначення. Сумарно їх початкова вартість оцінюється у 1,44 млрд. грн. Однак, як показує практика, продати ділянку землі у ході торгів на Прозоро.Продажі нерідко вдається за набагато більшою ціною.

Прибуток від уже підписаних угод у даний момент майже перетнув позначку в 400 млн. грн. і ця цифра збільшується з кожним днем. Просто зараз реєструйтеся на обраному майданчику та обирайте найбільш прибуткові лоти. Більше інформації про те, як продати ділянку землі за найбільш вигідною ціною, ви отримаєте у персональних консультантів.