Продаж арештованого майна на онлайн-аукціонах Prozorro.Sale

Всі новини
17 лют. 2022
Теги:

Арештоване майно і його продаж на майданчиках Прозорро.Продажі

Завдяки електронним аукціонам Прозорро.Продажі продаж арештованого майна стане не лише прибутковим, а й повністю прозорим. Влада планує запустити цей проект уже в І півріччі 2022 р., залишивши за діючою системою реалізації проблемних активів статус організатора аукціонів.

Що таке арештоване майно і його продаж на торгах Prozorro.Sale

Відповідно до Порядку реалізації арештованого майна, під це визначення потрапляють рухомі і нерухомі об’єкти, які належали боржникові та внаслідок звернення про стягнення підлягають примусовому продажу для погашення кредитних та інших заборгованостей.

З 2015 року продаж арештованого майна в Україні здійснюється спеціальним органом, створеним Міністерством юстиції. Його завданням стала практична реалізація політики держави в тому, що стосується примусового виконання винесених судом рішень, та наближення цієї галузі до прозорого цивілізованого ринку. Через систему, для організації якої було залучено сучасні інструменти проведення онлайн-аукціонів, надається можливість придбати найрізноманітніші активи: конфісковані через несплату іпотеки квартири, будинки, приміщення для ведення бізнесу, земельні ділянки, гаражі, промислові споруди, автомобілі, мотоцикли, сільгосп установки та запчастини до них, комп’ютери, офісна техніка, мобільні телефони, будматеріали, товари для дому і саду та багато іншого.

Звісно, такі лоти є чималою спокусою для «слабких ланок» - високопосадовців, ласих до легкої наживи у вигляді багатотисячного хабаря за можливість дешево отримати найпривабливіший актив. Багато питань виникало і до такої собі монополії, яка утворилася на ринку. Адже по суті за зберігання, пошук покупців, отримання коштів від сплати гарантійних внесків за арештоване майно та його продажу відповідала одна й та сама структура.

Вирішити усі «незручні» питання й має електронна система Прозорро.Продажі, яка за роки організації онлайн-торгів з продажу державних, приватних та комунальних активів на практиці довела – їх можна і потрібно реалізовувати відкрито, за простою та зрозумілою учасникам процедурою.

Арештоване майно і його реалізація в Україні на майданчиках Прозорро.Продажі

Окрім електронного модуля для проведення торгів, до складу системи Prozorro.Sale входить кілька десятків спеціальних онлайн-платформ. Саме на майданчиках, підключених до Центральної бази даних, учасники обирають потрібні лоти, сплачують гарантійні внески та подають заявки на участь у аукціонах з продажу арештованого майна.

Інтерфейс таких платформ інтуїтивно зрозумілий. А за допомогою зручної форми пошуку торги можна відсортувати за рядом фізичних параметрів, а також типом активу, датою проведення аукціону, початковою вартістю лотів. Майданчики забезпечують повний супровід учасників – як технічний, так і юридичний. Персональний консультант допоможе вам на всіх етапах та дасть кілька дієвих порад, які забезпечать перемогу.