Продаж арештованого майна в Києві на Прозорро.Продажі

Всі новини
23 лют. 2022
Теги:

Купити арештоване майно в Києві можна через е-майданчики

Будь-які об’єкти, що вилучені державною виконавчою службою за невиконання особою кредитних зобов’язань, належать до категорії “арештоване майно”. Після конфіскації такі активи обов’язково мають бути реалізовані. Вже зовсім скоро продаж арештованого майна в Києві та інших містах України проходитиме через Прозорро.Продажі.

Продати арештоване майно в Києві за відкритою процедурою

Зараз реалізація вилучених активів відбувається в старій електронній системі, що була створена ще у 2016 році Мін’юстом. Колись на неї покладалися величезні надії, однак вже зараз можна констатувати факт її неефективності. У ЗМІ регулярно висвічується інформація про корупційні зловживання, абсурдні недопуски до участі в торгах тощо.

Вирішенням всіх вищезгаданих проблем стане перехід аукціонів з реалізації вилучених активів у систему Прозорро.Продажі. Вже в цьому році ви зможете купити арештоване майно в Києві чи будь-якому іншому населеному пункті країни за повністю відкритою процедурою.

Експерти прогнозують, що перехід торгів вилученими активами на Prozorro.Sale розв’яже одразу кілька проблем у цій галузі:

  • детінізувати сферу - продаж арештованого майна здійснюватиметься за абсолютно прозорими умовами, адже кожен українець може слідкувати за проведенням аукціонів та їх результатами;
  • за рахунок величезної клієнтської бази - залучити до аукціонів ще більше учасників;
  • збільшити надходження до Державного бюджету.

Ще одна можливість, яку відкриває Прозорро.Продажі - купити арештоване майно в Києві чи іншому місті України за вигідними цінами, не боячись за фальсифікацію результату аукціону. Річ у тому, що система Prozorro.Sale є повністю автоматизованою, а тому на вибір переможця не можуть вплинути сторонні особи.

Модуль Прозорро.Продажі є дворівневим. За взаємодію учасників торгів відповідають акредитовані майданчики, яких сьогодні вже більше 40-ка. Зареєструйтеся на будь-якому із них, щоб отримати доступ до аукціонів з реалізації вилучених активів.

Арештоване майно в Києві продаватиметься на Prozorro.Sale

Перехід торгів з продажу арештованого майна в Києві та інших містах України на Прозорро.Продажі є вигідним для усіх сторін цього процесу. Потенційні інвестори зможуть вигідно купувати активи, а держава почне отримувати дивіденди у вигляді надходжень до бюджету. І це не пусті слова, бо за роки функціонування в системі Prozorro.Sale вже проведено 448 тисяч аукціонів, які принесли країні понад 60 млрд доходу.

Долучитися до цього процесу можете й ви, адже на майданчиках Прозорро.Продажі вже зараз відбувається реалізації інших активів: нерухомих приміщень, транспортних засобів, об’єктів спиртової галузі, земельних ресурсів тощо. І зовсім скоро цей список поповнять торги з продажу арештованого майна в Києві та інших містах України.


Для участі в аукціонах потрібно обов’язково зареєструватися на будь-якому електронному майданчику Prozorro.Sale.