Продаж землі на аукціоні в ЕТС Прозорро.Продажі

Всі новини
13 вер. 2021
Теги:

Як відбувається продаж землі з аукціону на майданчику Prozorro.Sale

В Україні аукціони з продажу землі сільгосппризначення офіційно розпочалися 01 липня 2021 р. Минулого року влада нарешті скасувала 20-річний мораторій та дозволила селянам вільно реалізовувати свої паї. Попри всі суперечки і протести недалекоглядних політиків, питання вільного ринку землі нарешті зрушило з мертвої точки. Українці тепер мають законне право розпоряджатися цим активом на власний розсуд, а не лише здавати його в оренду за заниженою ціною.

Продаж с/г землі через аукціон в електронній системі Прозорро.Продажі

Продажу землі з аукціону, що проходить у зручному електронному форматі, передувало ухвалення низки важливих законопроектів. Зокрема, 24 червня 2021 р. Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про реалізацію та здачу в оренду державних і комунальних земельних ділянок на онлайн-торгах». Що це означає?

Згідно з новою нормативно-правовою базою, для продажу с/г землі на аукціоні використовуватиметься електронна торгова система, яка підпорядковується державним органам влади. Зокрема, порядок її роботи та адміністрування має затверджувати Кабінет Міністрів України.

Ідеальним інструментом для виконання даного завдання стане ЕТС Прозорро.Продажі. Амбіційний проект, створений в Україні, для усього світу став прикладом успішного продажу державних та приватних активів. Загалом тут відбулося 392 тис. прозорих торгів, завдяки яким бюджети різних рівнів вже поповнилися на 52 млрд. грн.

Їх головна перевага – відкритість та доступність широкому загалу. Продаж землі на онлайн-аукціоні Prozorro.Sale допоможе відслідковувати усі проведені операції. Тут розкриваються дані про організаторів торгів і потенційних покупців сільськогосподарських угідь. Разом з оновленим реєстром земельних ділянок контролюючі органи чи навіть звичайні громадяни у будь-який момент зможуть дізнатися, скільки гектарів належить конкретній особі і чи не є вона прихованим монополістом.

Участь в аукціонах з продажу землі сільгосппризначення на майданчику Prozorro.Sale

Для того, щоб стати учасником аукціону з продажу с/г землі, необхідно зареєструватися на спеціальному електронному майданчику, підключеному до Центральної бази даних Прозорро.Продажі. Зробити це можна в два кліки. Водночас ви отримаєте доступ до найбільшої в Україні бази торгів земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Продаж землі на аукціоні має ряд беззаперечних переваг:

  • швидкість;
  • прозорість на кожному етапі;
  • прибутковість.

Лише в рамках продажу майна банкрутів за 4 роки на майданчиках Prozorro.Sale реалізовано земельних ділянок на суму 1,5 млрд. грн. Переведення усіх аукціонів з реалізації землі сільгосппризначення у цей формат збільшить одержаний дохід в десятки разів.

Обравши надійний майданчик, учасники торгів отримають кваліфіковану юридичну і технічну підтримку. Досвідчені консультанти допоможуть швидко пройти процедуру реєстрації, обрати найприбутковіші лоти та сформувати переможну стратегію.