Реалізація арештованого майна в Україні на торгах Prozorro.Sale

Всі новини
17 лют. 2022
Теги:

Реалізація конфіскованого і арештованого майна на Прозоро.Продажі

У 2022 році реалізація арештованого, конфіскованого і іншого майна в Україні відбуватиметься на спеціалізованих електронних майданчиках, підключених до технічного модуля Prozorro.Sale. Рішення про переведення аукціонів з продажу активів, вилучених державною виконавчою службою за несплату боргів, в торгову систему, яка відома своєю прозорістю та відкритістю для громадськості, стане новим кроком на шляху нашої держави у боротьбі з корупцією.

Реалізація арештованого майна на торгах Прозорро.Продажі

Відповідно до чинного законодавства, арештованими вважаються об’єкти (рухомі і нерухомі), які належали боржнику і за рішенням суду або інших відповідальних інстанцій підлягають реалізації для погашення наявних кредитних зобов’язань. Саме для цього Міністерство юстиції у 2015 році створило відповідну структуру. Діюча система реалізації конфіскованого і арештованого майна має на меті створювати належні умови для впровадження у життя державної політики, що спрямована на втілення на практиці судових рішень з вилучення та подальшого продажу «проблемних» об’єктів.

Від самого початку реалізація арештованого майна в Україні мала створити цивілізований та повністю прозорий ринок. Житлова і комерційна нерухомість, транспортні засоби, усі види гаджетів і побутової техніки, виробничі установки і промислове обладнання, меблі, взуття, одяг, дорогоцінності – серед конфіскату трапляється чимало привабливих об’єктів.

Водночас існуючій системі реалізації конфіскованого і арештованого майна не вдалося уникнути звинувачень у тіньових махінаціях та корупційних зловживаннях. Уникнути подібних закидів, підвищити довіру громадськості до аукціонів, зробити їх дійсно відкритими і доступними для широкого кола учасників – все це під силу потужному проекту від ДП «Прозоро.Продажі».

Продаж конфіскованого і арештованого майна на електронних майданчиках Prozorro.Sale

За новими правилами реалізація арештованого майна в Україні відбуватиметься на повністю прозорих та відкритих для усіх бажаючих електронних торгах. Електронна система Прозорро.Продажі складається з двох рівнів:

  1. Центральної бази даних, де міститься інформація про всі оголошені аукціони;
  2. під'єднаних до неї майданчиків, які ведуть пошук клієнтів та забезпечують максимально високу конкуренцію за виставлені на торги лоти.

Доступ до торгів Prozorro.Sale отримують усі бажаючі – для цього не потрібно платити хабарі чи шукати зв’язки з «потрібними людьми». Після реєстрації на акредитованому майданчику ви зможете переглядати актуальні аукціони з реалізації арештованого, конфіскованого і іншого майна, зручно відсортувавши їх за рядом параметрів – типом аукціону, категорією об’єктів, місцем розташування, назвою підприємства-організатора, початковою вартістю, датою проведення торгів.

Тож швидше обирайте надійну електронну платформу, робіть ставки та перемагайте!