Реєстр арештованого майна і його продаж на Прозоро.Продажі

Всі новини
16 лют. 2022
Теги:

Реєстр арештованого майна в Україні і його реалізація на Prozorro.Sale

Разом з відкриттям доступу до Реєстру арештованого майна електронні торги на Прозоро.Продажі допоможуть зробити реалізацію подібних активів не тільки прозорою, а й економічно вигідною. Саме для цього влада вирішила інтегрувати роботу мега-успішного антикорупційного стартапу з існуючою системою аукціонів з продажу конфіскованих активів.

Реєстр арештованого майна в Україні та його продаж на торгах Prozorro.Sale

Арештованим майном в Україні вважаються будь-які активи боржника (як рухомі, так і нерухомі), які за рішенням суду підлягають вилученню і подальшій реалізації. Це можуть бути несплачені кредити, іпотека, заборгованість по аліментам. Довгий час процес вилучення таких об’єктів був непрозорим, до того ж, найпривабливіші з них могли просто «зникнути» з офіційних джерел інформації.

Подолати корупцію, усунути втручання в роботу судових виконавців сторонніх осіб та й просто зробити цю сферу прозорою допоможе ряд реформ. Зокрема, у 2020 році Національне агентство з менеджменту і розшуку активів (АРМА) нарешті опублікувало відкритий Реєстр арештованого майна, який наразі нараховує десятки тисяч вилучених активів. З його допомогою значно полегшується процес збору, обробки і систематизації даних про вилучене майно, його продаж та реальну вартість таких об’єктів. Також в майбутньому його мають підключити до Єдиного реєстру досудових досліджень, Реєстру судових рішень та Системи виконавчого провадження, дані в яких синхронізуватимуться автоматично.

Доповнити Єдиний реєстр арештованого майна та не допустити будь-яких маніпуляцій стосовно його неправомірного використання, залучити до процесу реалізації якомога більше покупців, забезпечити повну прозорість бюджетних надходжень – всі ці питання допоможе вирішити сучасна система електронних торгів державною і комунальною власністю Prozorro.Sale.

Єдиний реєстр арештованого майна та як купити подібний актив на майданчику Prozorro.Sale

Рішення про використання ЕТС Прозоро.Продажі паралельно зі створенням Реєстру арештованого майна в Україні було ухвалено ще у 2020 році, однак тільки зараз над цим проектом почалася інтенсивна робота. Протягом останніх п’яти років створений за ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, Нацбанку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, громадських організацій, волонтерів та міжнародної організації Трансперенсі інтернешнл Україна антикорупційний ІТ-стартап допомагає нашій державі долати корупцію на всіх рівнях.

Пройшовши процес реєстрації на одному з офіційних майданчиків, ви зможете обирати лоти за рядом параметрів (тип, дата проведення аукціону, регіон, компанія-замовник, початкова вартість). Персональні консультанти допоможуть правильно заповнити заявку на участь у торгах та підготовити необхідну документацію, а також дадуть кілька порад щодо стратегії ведення аукціону з продажу арештованого майна. Скористайтеся персоналізованою E-mail-розсилкою – щодня отримуйте актуальну інформацію про торги, оголошені на Prozorro.Sale.