Торги на право оренди земельної ділянки вже стартували

Всі новини
10 вер. 2021
Теги:

Торги по оренді землі працюють за електронною процедурою

Учасники, які цікавляться торгами на право оренди земельної ділянки, мають виконати кілька простих дій. Насамперед обрати для себе надійний майданчик системи Прозорро.Продажі, який стане гарантом якісної технічної і юридичної підтримки.

Аукціони з продажу ділянок сільськогосподарського призначення почалися в Україні з 01 липня 2021 року. Така довгоочікувана подія стане важливим кроком на шляху до ліквідації тіньових операцій із землею. А також реалізація аграрних угідь допоможе вивести вітчизняну економіку на новий рівень.

Торги по оренді землі вже активно проводяться в Україні

Українське суспільство багато років гаряче обговорювало, чи потрібно виставляти державні ділянки на торги по оренді землі? Офіційна статистика повідомляє нам, що в Україні налічується майже 43 млн. га аграрних угідь, що становить більшу частину земельного фонду. З них державі належить 10 млн. га, а приватні наділи становлять 28 млн. га.

З 01 липня 2021 року одним з найефективніших способів реалізації землі с/г призначення стали електронні аукціони. Угіддя може отримати лише той учасник, який у ході змагань зробив найбільшу ставку. Починаючи з березня 2020 року, коли уряд ухвалив Закон про ринок землі, він приділяв найбільше уваги приватним ділянкам. Однак через рік уже був ухвалений законопроект, який стосується державних і комунальних угідь. Їх реалізація переходить до електронної торгової системи Прозорро.Продажі.

Дана процедура є відкритою і зрозумілою, а аукціони доступні більшому колу учасників. До того ж під час них відсутня дискримінація учасників, а між ними встановлюються справедливі та конкурентні ринкові відносини. Цілком реальним тепер видається досягнення чесного ціноутворення в українському аграрному секторі.

Електронна система Прозорро.Продажі є прогресивним стартапом для продажу та здачі в оренду активів державної, приватної та комунальної власності. Завдяки їй ця важлива сфера української економіки змінилася назавжди і вийшла на новий рівень розвитку.

Порядок надання земельних ділянок в оренду на торгах Прозорро.Продажі

Порядок надання земельних ділянок в оренду на торгах у системі Прозорро.Продажі має певні особливості. Насамперед варто зауважити, що сам електронний модуль відповідальний лише за технічну частину аукціону.

Для того, щоб переглядати наявні лоти із майном державної чи комунальної власності, зокрема із аграрними угіддями, вам потрібно пройти реєстрацію на одному з майданчиків, які офіційно представляють систему Prozorro.Sale (їх налічується близько 40).

Проведення аукціонів з продажу ділянок сільськогосподарського призначення в Україні поки що є новим напрямком. Консультацію щодо участі ви можете отримати від менеджерів обраного майданчика. Вони допоможуть вам вибрати необхідний лот та приведуть вас до перемоги.

Після підписання договору із спеціальним майданчиком учасники мають сплатити реєстраційний (одноразово), а також гарантійний (для кожного аукціону окремо) внески.