Як продати землю в Україні на майданчиках Прозорро.Продажі

Всі новини
01 квіт. 2022
Теги:

Продати земельну ділянку в Україні на публічних торгах Prozorro.Sale

Після офіційного скасування мораторію чимало землевласників цікавляться, як продати землю в Україні. А головне: як зробити це без хабарів та посередництва ненажерливих чиновників. Електронна система Прозоро.Продажі дозволяє реалізовувати та здавати в оренду земельні ділянки швидко, ефективно та максимально прибутково. Все, що вам потрібно – зареєструватися на спеціальному майданчику, що має відповідний рівень акредитації та під’єднаний до найбільшої в Україні бази аукціонів з продажу державних, комунальних і приватних активів.

Як продати землю на електронному аукціоні Prozorro.Sale?

Після майже 20-річного мораторію українці нарешті отримали законне право на свій розсуд використовувати власні матеріальні ресурси, що раніше лише передавалися у спадок або реалізовувалися на нелегальному, тіньовому ринку. За офіційними даними, загальна площа сільськогосподарських угідь в Україні становить майже 43 млн. га, а це більша частина усього земельного фонду.

Майже всі ці ділянки перебували під дією заборони на продаж. З них 10 млн. га належать державі, ще майже 28 млн. га – це приватні земельні паї, якими володіють сім мільйонів українців. Після ухвалення закону «Про продаж і здачу в оренду угідь сільгосппризначення через електронні аукціони» останні отримали право вільно реалізовувати даний актив. Водночас виникло питання: як продати землю? Як реалізувати її за конкурентною, ринковою ціною, уникнувши незрозумілого посередництва, банального обману чи зайвої бюрократичної тяганини?

Саме тут на допомогу землевласникам прийдуть електронні майданчики Прозорро.Продажі. Завдяки повністю прозорим онлайн-торгам усі бажаючі зможуть купити або орендувати земельну ділянку буквально у кілька кліків мишкою. За п’ять років сучасний ІТ-стартап продемонстрував, що для найрізноманітніших державних, комунальних та приватних активів знаходити інвесторів можна без тіньових договорняків і корупції.

Як реалізувати землю на офіційних майданчиках Прозоро.Продажі

Особливістю онлайн-аукціонів Prozorro.Sale є їх незаангажованість по відношенню до учасників. А також повна автоматизація усього процесу. Тож сторонні особи ніяк не зможуть вплинути на хід торгів. Усі ставки робляться анонімно, а переможця система обирає автоматично. Ним стане той, хто запропонує за ділянку найбільшу ціну.

За останні пів року на акредитованих майданчиках, підключених до Центральної бази даних, оголошено 5 200 земельних аукціонів загальною вартістю 1,44 млрд. грн. Сумарна площа лотів складає 70,5 тис. га, а прибуток від уже завершених торгів досяг позначки у 400 млн. га. Загалом же виручені кошти від аукціонів Prozorro.Sale принесли бюджетам різних рівнів 67 млрд. грн.

Швидше реєструйтеся на обраній платформі – персональний консультант розповість, як найкраще продати землю в Україні за найвигіднішою ціною. Обирайте прибуткові лоти, робіть ставки і перемагайте в дійсно прозорих аукціонах!