Здати землю в оренду через електронні торги

Всі новини
26 лист. 2021
Теги:

Здача землі в оренду за вигідними умовами на Прозорро.Продажі

Здати землю в оренду - означає укласти вигідну угоду як для землевласника, який буде отримувати стабільний пасивний дохід, так і для орендаря, адже він отримує можливість ефективного використання угіддя з метою одержання прибутку.

Найкращим механізмом, який дозволить взяти аграрну ділянку в тимчасове користування за справедливими умовами, є аукціони електронної системи Прозорро.Продажі.

Здам землю в оренду за ринковою ціною

Довгий час проблеми у сфері реалізації угідь, зокрема здачі землі в оренду, гальмували розвиток української економіки. Однак протягом останніх років владою було прийнято низку важливих законопроектів, які регулюють відносини на ринку аграрних ділянок. Йдеться про Закони №552-IX та №1444, які дозволяють орендувати державні, комунальні та приватні угіддя різного цільового призначення. Адміністратором земельних торгів визначено ДП “Прозорро.Продажі”.

На аукціонах, які проходять через майданчики Prozorro.Sale, ви можете взяти в тимчасове користування наступні угіддя:

  • сільськогосподарські - використовуються для ведення с/г виробництва, тваринництва, розміщення аграрної інфраструктури та в дослідницьких цілях;
  • житлової та громадської забудови - застосовуються для будівництва будинків, об’єктів для освітньої, соціальної, релігійної, фінансової та інших сфер;
  • природно-заповідного фонду - угіддя заповідників, садів, ландшафтних парків, урочищ, заказників;
  • оздоровчого призначення - використовуються для будівництва санаторних закладів, розробки родовищ лікувальних ресурсів тощо;
  • водного фонду - застосовуються для експлуатації гідрооб’єктів та облаштування прибережних зон;
  • промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку, оборони та іншого призначення - землі, які надані для розміщення та використання об’єктів вищеназваних галузей.

Основним документом, який засвідчує факт тимчасового користування ділянкою, є договір оренди. У ньому обов’язково зазначається наступна інформація:

  • кадастровий номер, розташування та площа ділянки;
  • строк дії договору;
  • розмір орендної плати;
  • санкції за порушення строків оплати або виснаження ділянки.

Справедливі та чесні земельні аукціони проходять на майданчиках електронної системи Прозорро.Продажі. Усі торги проводяться у форматі онлайн, а тому для участі в них потрібно мати лише персональний комп’ютер та доступ до інтернету.

Здати землю в оренду через аукціони системи Прозорро.Продажі

Сьогодні на майданчиках системи Прозорро.Продажі ви можете знайти безліч типових оголошень - “здам землю в оренду”. Така велика кількість пропозицій пояснюється тим, що на торгах представлені угіддя, які мають різне цільове призначення. Прямо зараз ви можете орендувати земельну ділянку для ведення фермерського господарства, будівництва багатоквартирного будинку тощо.

На аукціонах, які відбуваються через систему Прозорро.Продажі, реалізуються не лише угіддя різного цільового призначення, а й інше цінне майно: нерухомість, транспорт, об’єкти спиртової галузі, майно банкрутів тощо.