Земельні аукціони на електронному майданчику Prozorro.Sale

Всі новини
30 серп. 2021
Теги:

Обрати лоти на земельних аукціонах системи Прозорро.Продажі

Проведення земельних аукціонів в Україні розпочалося 01 липня 2021 р. Ця довгоочікувана подія має нарешті покласти край тіньовим операціям з державними та приватними угіддями, а також підняти вітчизняну економіку на новий рівень.

Електронні земельні аукціони в системі Прозорро.Продажі

Питання використання паїв у якості лотів на земельних аукціонах багато років було предметом гарячих обговорень в українському суспільстві. За офіційною статистикою у нашій державі нараховується майже 43 млн. га сільськогосподарських угідь. Більше 10 млн. га з них належать державі, в той час як близько 28 млн. га володіють звичайні громадяни.

Земельний аукціон – це один із способів продажу сільськогосподарських ділянок, згідно з яким вони передаються тому учаснику, який у ході змагання запропонував найбільшу ціну. Спочатку, дозволяючи проведення земельних аукціонів в Україні, влада найбільше уваги приділяла саме приватним угіддям. І лише 24 червня Президент В. Зеленський підписав законопроект, за яким державні і комунальні земельні аукціони від Держгеокадастру переходять до сучасних електронних торгових систем на зразок Прозорро.Продажі.

Відкритість і зрозумілість процедури, доступність торгів широкому колу учасників, відсутність дискримінації та встановлення ринкових, конкурентних цін – досягнути таких, здавалося б неможливих, цілей в нашій державі тепер цілком реально. Завдяки прогресивному ІТ-проекту сфера продажу та оренди комунальних, державних і приватних активів в Україні змінилася назавжди.

Квартири і автомобілі, приміщення для офісів, магазинів і кав’ярень, приватні літаки, яхти, заводи, склади, промислове обладнання, спеціалізована техніка, земельні ділянки – усе це можна придбати без корупційних схем та хабарів у конвертах. Активи, що не використовувалися багато років, стали для держави надійним джерелом прибутку. За майже п’ять років у системі Прозорро.Продажі відбулося 391 390 електронних торгів. Долучитися до них забажали 38 000 учасників. Під час найбільш запеклих аукціонів стартова ціна деяких лотів зростала у кілька разів. Усього ж онлайн-аукціони, земельні зокрема, принесли бюджетам різних рівнів 52 млрд. грн. чистого прибутку.

Прибуткові земельні аукціони онлайн на майданчику Prozorro.Sale

Земельні аукціони на Прозоро.Продажі проводяться з певними особливостями. В першу чергу варто сказати, що сам електронний модуль відповідає лише за технічну сторону торгів. Для того ж, щоб переглянути наявні аукціони з продажу ділянок сільськогосподарського призначення, вам необхідно зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків (усього їх близько 40).

В Україні земельні аукціони, які проводяться в електронному форматі, поки що є новим напрямком. Консультанти електронного майданчика дадуть відповіді на найпоширеніші питання та допоможуть обрати потрібні лоти. Після підписання договору зі спеціальною онлайн-платформою учасники сплачують обов’язковий реєстраційний грошовий внесок (одноразово). У разі участі в земельних аукціонах вам також доведеться зробити гарантійний платіж – він повертається усім, хто змагався за лоти, але не переміг.

Як стати переможцем в електронних торгах землею сільгосппризначення? Перевагу на таких аукціонах отримують учасники, що першими подали свою цінову пропозицію. Інформованість дозволить вам випередити конкурентів. Щоб вчасно дізнаватися про появу нових торгів аграрними ділянками, підпишіться на тематичну E-mail-розсилку і офіційні сторінки вашого майданчика у популярних соцмережах.