Земельні аукціони в Києві онлайн на майданчиках Prozorro.Sale

Всі новини
02 вер. 2021
Теги:

Участь у земельному аукціоні у м. Києві на майданчику Прозорро.Продажі

Сьогодні стати учасником земельного аукціону у м. Києві та інших регіонах зможуть будь-які фізичні особи-громадяни України. Та тільки за умови, що один покупець придбає не більше 100 га сільськогосподарських угідь. Через 2,5 роки до торгів доєднаються юридичні особи, а допустима площа земель збільшиться до 10 000 га. Такі обмеження на продаж с/г ділянок накладає ЗУ «Про обіг земель аграрного призначення», який Верховна Рада ухвалила навесні 2020 року.

Земельні аукціони у Києві та інших містах на Prozorro.Sale

Скасування мораторію та вільна реалізація паїв на земельному аукціоні у м. Київ та інших регіонах для нашої країни стало надзвичайно важливою подією. Адже обіцянками відкрити повноцінний ринок угідь сільськогосподарського призначення влада роками «годувала» вітчизняних аграріїв. Ця тема неодмінно викликала гарячі суперечки: дезінформація призвела до того, що більшість українців досі з обережністю ставляться до запуску торгів с/г землею.

Насправді така реакція досить очікувана, адже все, що пов’язано з продажом державної чи комунальної нерухомості в нашій країні неодмінно асоціюється з корупцією та скандальними «схемами», до яких так звикли місцеві чиновники. У світлі запуску земельних аукціонів у Києві та інших областях чимало побоювань викликала їх чесність, прозорість та доступність усім громадянам, а не лише вузькому колу обраних.

Вирішити ці гострі питання влада планує за допомогою електронних торгових систем на зразок Прозоро.Продажі. Особливість останньої полягає у її ефективності та незаангажованості: переможець земельного аукціону у м. Київ чи іншому регіоні визначається автоматично – ним стає учасник, що зробив найбільшу ставку. Вже більше чотирьох років, використовуючи спеціальні майданчики, акредитовані системою Prozorro.Sale, держава успішно реалізовує та здає в оренду різноманітні активи. Від офісного стільця до готелю на вул. Хрещатик, кінцева вартість якого сягнула рекордні 1 100 000 000 грн. – тут у буквальному сенсі можна купити все що завгодно.

Стати учасником земельного аукціону в м. Київ на майданчику системи Прозорро.Продажі

ЕТС Prozorro.Sale складається з двох рівнів: технічного модуля для проведення аукціонів та онлайн-майданчиків, на яких учасники виконують усі необхідні дії – переглядають актуальні торги землею, подають цінові пропозиції та завантажують документи. У даний момент до Центральної бази даних Прозоро.Продажі під’єднані близько 40 таких платформ. Пройшовши нескладну процедуру реєстрації на одній з них, ви отримаєте доступ до усіх земельних аукціонів у Києві чи будь-якому іншому місті України.

Зручна форма пошуку допоможе відсортувати наявні торги одразу за кількома параметрами:

  • ім’ям/назвою підприємства-організатора аукціону;
  • місцем розташування ділянки;
  • площею;
  • кадастровим номером;
  • стартовою ціною.
У разі виникнення питань щодо земельного аукціону у м. Києві чи іншому регіоні, звертайтеся до консультантів обраного майданчика. Шукайте цікаві лоти, робіть ставки та перемагайте!