Земельний аукціон в Одеській області вже доступний на Prozorro.Sale

Всі новини
12 серп. 2021
Теги:

Земельні торги в Одеській області – правила проведення процедури

Починаючи з липня 2021 року, взяти участь у земельних аукціонах в Одеській області та інших регіонах країни мають змогу всі бажаючі. З цього періоду відкрився ринок землі, відповідно до Закону про обіг аграрних угідь. Ухвалений він був майже 1,5 роки тому і поклав край довготривалому мораторію.

Землевласники нарешті отримали офіційне право на вільне розпорядження таким цінним активом, як земля сільськогосподарського призначення. А раніше вона могла лише передаватися у спадок чи здаватися в оренду за невеликі суми.

Як проходять земельні торги в Одеській області та в Україні загалом

Відповідно до офіційних статистичних даних, станом на 2019 рік в нашій державі налічується майже 43 млн. га угідь сільськогосподарського призначення. У відсотковому відношенні це складає 70% від усього земельного фонду. Мораторій на вільний продаж ділянок поширювався на більшу частину земель незалежно від форми власності.

Однак ще минулого 2020 року він був скасований рішенням Верховної Ради. А в новому Законі № 2178-10 висвітлені всі умови функціонування земельного ринку. Наступний законопроект, що був ухвалений у травні 2021 року, дозволив електронні земельні торги в Одеській області та на решті території України.

Аукціони з продажу та здачі в оренду аграрних угідь стали дійсно відкритими та ефективними завдяки використанню спеціального онлайн-модуля Прозорро.Продажі. Електронні торги допомагають слідкувати за всіма нюансами процесу обрання переможця та передачі йому права власності.

Система Prozorro.Sale працює через спеціальні майданчики, яких налічується близько чотирьох десятків. А сама вона є базою даних, де зберігається інформація про аукціони. Головними принципами її функціонування є повна доступність та відкритість для громадськості та всіх охочих приєднатися до реалізації державного майна. Завдяки роботі ДП «Прозорро.Продажі» ось уже протягом п’яти років Україна долає корупцію у різних сферах державної економіки. А з 01 липня 2021 року через електронні торги реалізується і такий цінний ресурс, як земля с/г призначення.

Земельні аукціони в Одеській області на Прозорро.Продажі – як взяти участь

Оголошуючи земельні аукціони в Одеській області чи будь-де в Україні, організатори торгів мають прекрасну можливість реалізувати свій актив на дійсно чесних умовах та отримати справедливу винагороду. Як їм, так і потенційним покупцям аграрних угідь спочатку потрібно пройти реєстрацію на одному з електронних майданчиків системи Прозорро.Продажі. Ця процедура є досить легкою та швидкою.

Претенденти на земельну ділянку насамперед ознайомлюються з лотом, сплачують внески, а потім подають свою цінову пропозицію. Далі залишається лише здобути перемогу на торгах. Цікаві об’єкти чекають вас на аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Долучайтеся до них уже зараз через один із спеціальних майданчиків та налаштовуйте онлайн-розсилку, щоб не проґавити нові торги з реалізації ділянок сільськогосподарського призначення.