Земельні торги ділянками с/г призначення на Прозорро.Продажі

Всі новини
29 лип. 2021
Теги:

Проведення електронних земельних торгів на майданчиках Prozorro.Sale

Відповідно до Закону про обіг сільськогосподарських земель № 2178-10, перші земельні торги почали проводитися з 01 липня 2021 року. Відтермінування відкриття ринку землі дозволило владі підготувати потрібне правове поле.

Мораторій на продаж аграрних угідь за останні 20 років набрид українським землевласникам, адже він зв’язував їм руки і не допускав жодних операцій із с/г ділянками, крім оренди і передачі у спадок. Довгоочікувані аукціони з продажу землі проходять в електронному режимі, що робить їх публічними, а отже, і прозорими.

Оголошення про проведення земельних торгів уже з’явилися в Мережі

Політичні спекуляції на тему вільної реалізації земельних ділянок сільськогосподарського призначення роками побутували в Україні. Ситуація перейшла в інше русло лише навесні 2020 року, коли Президент В. Зеленський підписав новий Закон, що дозволяє роботу ринку землі. Тепер українці самостійно вирішують долю своїх земельних паїв та використовують їх на власний розсуд.

Ще через рік стало відомо, що земельні торги в Держгеокадастрі не єдиний спосіб їх проведення. Вони відбуватимуться також з використанням сучасних онлайн-технологій, зокрема модуля Prozorro.Sale. Також влада визначилася і з реалізацією державних угідь. Нараховується їх в нашій країні понад 10 млн. га. Частина з них перейшла у власність територіальних громад. Купити чи орендувати державні ділянки для власного бізнесу можна також на онлайн-аукціоні системи Прозорро.Продажі.

Міністр агрополітики Роман Лещенко неодноразово підкреслював, що проведення земельних торгів онлайн гарантує чесне та незаангажоване функціонування ринку, а продаж ділянок сільгосппризначення буде доступний для всіх охочих. А також майданчики Прозорро.Продажі гарантують надання високоякісного сервісу. Уклавши договір з одним із них, ви одержуєте доступ до бази з актуальними аукціонами по землі. На додачу ви отримаєте вичерпні консультації експертів та багато навчальних матеріалів, які допоможуть у роботі із системою Прозорро.Продажі.

Електронні земельні торги 2021 року на Прозорро.Продажі

Електронні земельні торги на Прозорро.Продажі забезпечують відкритість та доступність процесу. Сучасні технології надали змогу перенести в онлайн-режим таку складну процедуру, як продаж нерухомого майна. Стати повноправним учасником ринку землі в Україні ви можете з будь-якої точки, не потрібно для цього перебувати в конкретному місці.

Вам необхідно лише зареєструватися на офіційному акредитованому майданчику. Обирайте один із 40 представлених. Вони і є сайтами земельних торгів. Після цього для вас відкриються всі актуальні лоти із державними та комунальними активами, а також майном приватних осіб, зокрема ділянками с/г призначення.

Справедливі та конкурентні ціни під час реалізації активів, а також однакові правила для всіх учасників, чесна конкуренція між ними – все це допомагає в розвитку української економіки та збуту об’єктів, які раніш не приносили доходу.

А важливим кроком у реформуванні агросектора є проведення земельних торгів в Україні через Прозорро.Продажі. Дана система працює з 2016 року та формує безпечні відносини між організаторами аукціонів та потенційними покупцями. За 5 років роботи електронних майданчиків відбулося 385,7 тисяч успішних та безпечних торгів. У них взяли участь понад 36 тисяч осіб. А прибуток до бюджетів різних рівнів наразі перевищує 42 млрд. грн. І він зростає з кожним днем.

Долучайтеся до справедливих аукціонів, зокрема з продажу земель сільськогосподарського призначення, через систему Prozorro.Sale!