Онлайн-аукціони ДП СЕТАМ на майданчику Української універсальної біржі

Всі новини
24 січ. 2020
Теги:

З кожним роком популярність онлайн-аукціонів зростає і сьогодні придбати заблоковані активи всі бажаючі можуть через державну систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Торги, що проводяться через інтернет, є зручними, економічно вигідними та доступними широкому колу учасників. З 2020 р. взяти участь в аукціонах, лотами на яких виступають активи, вилучені державною виконавчою службою за рішенням суду, можна буде на спеціальному майданчику «Української універсальної біржі», що стала офіційним оператором ДП «СЕТАМ».

Для чого потрібен Open Market? Як проходять відкриті аукціони ДП «СЕТАМ»?

Тестування електронної системи з онлайн-продажу активів, що перебувають під арештом, почалося ще у 2014 р. Від моменту створення підприємство підпорядковувалося Міністерству юстиції, до того ж, робота СЕТАМ регулювалася затвердженим у 2016 р. урядовим наказом про «Порядок продажу арештованого майна». Крім активів, на які накладено арешт, підприємство також реалізовує майно банків-банкрутів, приватних компаній, юридичних та фізичних осіб-підприємців, що перебувають на стадії ліквідації.

Головне завдання державного підприємства СЕТАМ – успішна реалізація політики уряду щодо примусового введення в дію рішень, ухвалених судом, певними установами чи посадовими особами. На початку 2019 р. організація перейшла під управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), однак найближчим часом уряд планує переглянути це питання.

Перед виставленням майна на торги, СЕТАМ залучає провідних фахівців для оцінювання майбутніх лотів та підготування необхідного пакету документів – вся процедура займає близько 20 днів. Після цього дані про об’єкт потрапляють безпосередньо до системи торгів арештованим майном. Також характерною особливістю будь-якого аукціону СЕТАМ є те, що підприємство має власні склади, де зберігається більша частина арештованих активів. Тут можна придбати нерухомість, елітні авто, мобільні телефони, різноманітну побутову техніку, інструменти, дорогоцінності, вугілля.

У 2017 р. підприємство СЕТАМ запровадило новий курс з ребрендингу – зараз електронні аукціони системи відбуваються під знаком Open Market. Ця назва має на меті закріпити сучасний імідж установи як вільного та доступного ринку, торги на якому відбуваються з використанням інноваційних технологій передачі та зберігання інформації.

Варто відмітити, що проведені ДП «СЕТАМ» торги є відкритими для усіх бажаючих – потрібен лише комп’ютер та стабільне з’єднання з інтернетом. Також необхідно попередньо зареєструватися в системі – для цього чудово підходить акредитований майданчик uub.in.ua.

СЕТАМ – аукціон з продажу арештованого майна на електронному майданчику «Української універсальної біржі»

Завдяки договору, укладеному з «СЕТАМ», у торгах арештованим майном можуть безперешкодно приймати участь клієнти «Української універсальної біржі». Зареєструвавшись на сайті uub.in.ua, ви отримуєте вільний доступ до сотень найрізноманітніших об’єктів, вилучених державою, наприклад, за регулярну несплату аліментів:

  • майже нові авто преміум-класу;
  • квартири в українських мегаполісах;
  • земельні ділянки;
  • яхти, теплоходи;
  • літаки;
  • заводи і промислові виробництва;
  • склади і ангари.

Кваліфіковані працівники біржі проведуть докладну консультацію, допоможуть обрати вигідні лоти та розробити стратегію, що гарантовано принесе успіх. Підписуйтесь на нашу Email-розсилку та Telegram-канал, щоб вчасно дізнаватися про цікаві аукціони. Також усі питання ви можете задати, зателефонувавши на гарячу лінію УУБ за номером (044) 221-47-19.